Winkels

Gall&Gall Wijk bij Duurstede
Bedrijfsleider Joost Busscher verkoopt in zijn toegankelijke drankenspeciaalzaak Gall&Gall Wijk bij Duurstede ook een uitgebreid assortiment aantrekkelijke Fairtrade wijnen en speciaal bieren. En hij stimuleert daarnaast vol enthousiasme ook speciale streekproducten.

Thuys
Thuys is een koffie- en theewinkel midden in het centrum van Wijk bij Duurstede. Thuys verkoopt (h)eerlijke thee- en zoetwaren zoals bonbons, koekjes, chocolade en nougat. Zowel biologische als fairtrade producten zitten in het uitgebreide assortiment.

Ellen Natuurlijk
Ellen verkoopt voeding met smaak, waarde, achtergrond en ´lef´. Daarmee bedoelt ze dat bij het grootbrengen van de grondstoffen voor de voedingsmiddelen, gedacht is aan alle schakels in de keten. En Ellen Natuurlijk is verkozen tot de favoriete biowinkel van Nederland. Binnen het brede assortiment voedingsmiddelen vind je ook fairtrade producten.

uQQies.com
Ellen en Inge verkopen via hun uQQies webwinkel allerlei hippe cadeaus, veelal fairtrade geproduceerd. Zij brengen met uQQies en aapjes - fairtrade gebreid door Kenana Knitters uit Kenia - de verzamelwoede uit de jaren 70/80 van de luciferpoppetjes terug. En ze verkopen nog meer leuke fairtrade producten, waaronder Chirilla armbanden van More-than-hip. 

Van Eck & Rigters mode
In 2015 zorgt Van Eck & Rigters al 100 jaar voor de goedgeklede man in Wijk bij Duurstede en omstreken. En vanaf 3 september presenteren ze ook mooie merken dameskleding. En o.a. met Meyer heren pantalons en spijkerbroeken bieden ze kleding geproduceerd van Fairtrade katoen.

DIEZ is een kleurrijke lifestyle winkel. We verkopen o.a. kleding -tassen - aardewerk- glazen - blikken en leuke kaarten. Een deel van ons assortiment is eerlijk geproduceerd zoals bijvoorbeeld de jurken en vestjes van King Louie, een merk dat is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

HEMA Wijk bij Duurstede
Hema staat dichtbij de mensen, midden in de samenleving. Hema hecht niet alleen waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bedrijfsprocessen. Ook het assortiment verantwoorde producten breidt zich steeds verder uit, waaronder ook Fairtrade thee en het Return-to-Sender project.

Schatjes & Schoffies
Bij  Schatjes & Schoffies vindt u leuke baby- en kinderkleding van o.a. de merken Bellerose, Imps & Elfs, NOeser en Little 10Days. En voor dames kleding van het merk 10Days. Verder verkopen we ook leuke accessoires, cadeaus, boeken en beddengoed. Een deel van de kleding is Fairtrade en biologisch zoals bijvoorbeeld van het merk Imps & Elfs, één van de pioniers in Nederland op het gebied van duurzame kindermode. Naast kleding zijn er leuke accessoires te koop zoals kraamcadeautjes of mooie faire armbandjes van"Beautiful Story". Deze armbandjes van kralen en zilver worden gemaakt in Nepal. De vrouwen die deze armbandjes daar maken, bouwen hiermee aan hun economische zelfstandigheid.