MVO

EigenWijkse Energie Coòperatie 

Vanaf januari 2013 is het lokale energiebedrijf EWEC opgericht. Zij richten zich met lokale projecten op energie initiatieven uit duurzame bronnen. Het motto van Bestuur en leden: “energie van, voor en door ons zelf!”

Landwinkel De Kersenhut

Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut is onderdeel van het fruitteeltbedrijf van Theo & Martine Vernooy, waar naast de teelt van diverse appel- en perenrassen, ongeveer 45 soorten kersen worden geteeld. Binnen de "Landwinkel" winkelformule verkopen ze: een gevarieerd aanbod ambachtelijke boerderij- en streekproducten met een verhaal en 100% vers en puur natuur; en verder Nederlandse producten, vanuit vakmanschap & pure smaken, met gastvrijheid en beleving bij de boer/ fruitteler. En ook hun eigen Kromme Rijnse Kersen jams, stroop en vruchtensappen, alsmede een groot assortiment regionale producten waaronder kaas, worst, brood, boter, eieren, honing en onbespoten groente (o.a. uit eigen tuin).

MEINEMA Totaal

Ze zijn van oorsprong een schilderbedrijf dat werkt met duurzame onderhoudsproducten. Met Jotun Optimal houtverf gebruiken we een watergedragen en oplosmiddelarme houtverf die minder schadelijk is voor het milieu. En deze hoge kwaliteit verf zorgt voor een langdurig onderhoud.
Inmiddels werkt Meinema Totaal samen met partners om u een totaalconcept voor bouw / verbouw, onderhoud en interieur inrichting te bieden.

Restaurant De Pronckheer

Streekrestaurant De Pronckheer staat met name landelijk bekend om haar duurzame gedachte op het gebied van voeding en drank. Zo streven ze naar een restaurant voering waar regionale producten en schadeoffers een belangrijke plek innemen. Zo serveren zijn in het seizoen o.a. wilde gans, duif, spreeuw en bijvoorbeeld heuvelrug ree, zowel geschoten als 'road kill'.

STADORE Schoonmaak

'Duurzaam schoonmaken begint bij Stadore'. Ze werken zo veel mogelijk met milieuvriendelijke producten en reinigingsmiddelen. En ze blijven continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en werken daardoor met de nieuwste producten en technieken.