Organisaties

OBS De Werkschuit
We willen met onze school niet alleen meedoen als deelnemer aan de Fairtrade campagne. Het is ons doel om onze kinderen interactief bewust te maken over fair trade met ontwikkelingslanden. Wat betekent eerlijke handel, om welke landen en producten gaat het eigenlijk en hoe kun je zelf bijdragen aan een betere samenleving, niet alleen ver weg maar ook dichtbij. Het is ons doel om Fairtrade school te worden. We willen  Fairtrade projectmatig in ons educatief programma opnemen.Stichting Binding
Het centrum voor zorg en welzijn in de Gemeente Wijk bij Duurstede. Vrijwilligers en professionals werken samen om inwoners van onze gemeente te stimuleren en in staat te stellen maximaal mee te doen! En ook wij doen graag mee met Fairtrade Gemeente WBD en bieden onze vrijwilligers, medewerkers en bezoekers Fairtrade koffie en chocolademelk.

Volksbelang willen mensen een thuis geven binnen de lokale samenleving. Een samenleving waarin we met elkaar verantwoordelijkheid nemen. Ons ideaal is het creëren van een leefbare woon- en leefomgeving, door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. En vanuit ons sociale hart schenken we nu intern en voor de klant ook Fairtrade koffie en thee.

OBS De Horn
We doen mee als deelnemer met gebruik van Fairtrade koffie en thee.


De Wegwijzer
Christelijke basisschool De Wegwijzer. Wij doen mee en gebruiken Fairtrade thee.

Windroos
Windroos is een vernieuwingsschool voor basisonderwijs. Wij gebruiken Fairtrade koffie en thee en doen dus ook graag mee als deelnemer.

Revius Wijk
Revius Wijk is een christelijke middelbare school voor VMBO, HAVO, Atheneum en Gymnasium. Deze school kiest bewust voor onderwijs, dat midden in de maatschappij staat.

Op school wordt fairtrade koffie en thee gebruikt en er worden regelmatig projecten georganiseerd, waarbij fairtrade, duurzaamheid en de Wereldwinkel Wbd een (belangrijk) aandeel hebben. Ook zijn er de afgelopen jaren contacten geweest in het kader van de Wijkse Dialoog met leerlingen van de leerlingenraad en de Wereldwinkel Wbd, waar leerlingen ook informatie kregen over het belang van het kopen en gebruiken van fairtrade producten.
In het cursusjaar 2017-2018 hebben 7 leerlingen van het Revius Wijk en Revius Doorn hun maatschappelijke stage in de Wereldwinkel Wbd gedaan. Fairtrade wordt dus op verschillende manieren actief uitgedragen op deze school!