FAIRTRADE WIJK nu officieel!

woensdag 09 september 2015 11:41

Afgelopen zaterdag, 5 september j.l. wat het dan zover. Tijdens Kleurrijk Uit in Wijk werd officieel de titel Fairtrade Gemeente Wijk bij Duurstede uitgereikt.

 

59e Fairtrade gemeente

Onder belangstelling van vele bezoekers aan het festival sprak de heer Hazeleger van Fairtrade Gemeente Nederland het publiek, de burgemeester en het campagneteam toe. Hij gaf aan dat Gemeente Wijk bij Duurstede de 59e gemeente in Nederland is.

Inmiddels zijn ruim 100 andere gemeenten actief bezig om Fairtrade gemeente te worden. Hazeleger sprak lof over het feit dat Wijk binnen 10 maanden aan de criteria wist te voldoen, met dank aan de deelnemende winkels, horeca, bedrijven en organisaties. En met gemeente Wijk erbij is de provincie Utrecht hard op weg de eerste Fairtrade provincie te worden. Fairtrade leeft! die de Fairtrade titel op haar naam schrijft. En daarmee stemmen de vele deelnemers af op eerlijke handel, met een eerlijke prijs voor de producent en productie onder menselijke omstandigheden en milieubewust.

Overhandiging Fairtrade titel

Op het officiële moment overhandigde de heer Hazeleger - met een Fairtrade gemeente bord – symbolisch de titel aan burgemeester Poppens, John van Balen (voorzitter WW) en de voltallige Fairtrade initiatiefgroep.

De burgemeester benadrukte in zijn woordje dat het fantastisch is om te ervaren hoe in onze gemeente verbinding vanuit burgerinitiatief ontstaat. En dat het goed is om te zien dat er meer bewuste aandacht is voor producten gemaakt voor een eerlijk loon, milieubewust en onder menselijke omstandigheden. Het campagneteam werd nog eens aangemoedigd hun werk met enthousiasme voor te zetten.

En John van Balen gaf aan dat er binnen gemeente Wijk weer een breder draagvlak ontstaat niet alleen voor betere kansen in ontwikkelingslanden maar ook dichterbij huis met initiatieven gericht op verduurzaming van onze samenleving voor de toekomst van onze kinderen. En dat groei ontstaat vanuit verbinding tussen mensen, bedrijven en organisaties binnen gemeente Wijk. Steeds weer zijn we het zelf die dit moeten doen, gaf hij aan. En dit keer met opmerkelijke inzet van een team dat ook fantastisch is ondersteund door gemeente ambtenaren.

 

Fairtrade gemeente borden

Binnenkort zullen er aan de gemeentegrenzen borden worden geplaatst die aanduiden dat gemeente Wijk bij Duurstede Fairtrade is. Zo zal voor alle inwoners en bezoekers duidelijk zijn dat we Fairtrade zijn. We houden u graag, ook via onze website, op de hoogte.

« Terug

Reacties op 'FAIRTRADE WIJK nu officieel!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.