Nieuwsoverzicht

Flairtje in Wijk

Flairtje in Wijk
Tijdens de landelijke Fairtrade Week heeft Wijk bij Duurstede meegedaan met de fair food campagne ‘Flairtje'.

In Wijk bij Duurstede hebben restaurant Naast de Poort, lunchcafé De Graanschuur en het bedrijfsrestaurant in het Huis van de Gemeente een maand lang speciale Flairtje menu’s op de kaart gezet.
Met fair food wordt bijgedragen aan de internationale Global Goals voor duurzame ontwikkeling. Fair food zorgt er immers voor dat de boeren hier én daar een eerlijke, betere prijs krijgen dan wat in de handel gangbaar is. Door die betere prijs wordt armoede onder de boeren bestreden en komt er ruimte voor verduurzaming van de landbouw en van ons voedsel.

Prolongatie titel Fairtrade gemeente

Prolongatie titel Fairtrade gemeente
Wijk bij Duurstede mag zicht ook de komende twee jaar Fairtrade gemeente noemen. De landelijk jury die Fairtrade gemeenten beoordeelt  is zeer positief over de Fairtrade campagne in Wijk bij Duurstede.
Sinds de titeluitreiking in 2015 is de werkgroep Fairtrade Wijk bij Duurstede (inwoners met ondersteuning van gemeente en Binding) actief doorgegaan met haar campagne.
Het aantal deelnemers in Wijk bij Duurstede ligt hoog en blijft toenemen. Ook heeft de werkgroep veel media-aandacht gerealiseerd door deelname aan verschillende evenementen en door goede communicatie. Wij bedanken alle collega’s die hieraan hebben bijgedragen / die dit mede mogelijk hebben gemaakt.