Uitreiking wedstrijd Oma's origineelste Wereldsoep in E&E Gasthuis

zaterdag 05 november 2016

Wijk bij Duurstede, 5 november 2016. De werkgroep Fairtrade Wijk bij Duurstede en E&E gasthuis hield een receptenwedstrijd: Wie maakt de lekkerste en origineelste Oma’s Wereldsoep? Iedereen in de gemeente Wijk bij Duurstede was van harte uitgenodigd om een eigen recept, waarin minimaal één fairtradeproduct en één lokaal product uit Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek is verwerkt, in te sturen.

http://www.ditiswijk.nl/nieuws/3254-intens-smakelijke-linzensoep-smaakt-naar-meer

Proeven

Gisterenmiddag werd er geproefd in het Ewoud en Elisabethgasthuis. Veel bewoners wilden de soep proeven en kregen voorproefglaasjes uitgereikt met ofwel linzensoep of pompoensoep. Na het nuttigen hiervan ging Karin langs om de voorkeur te noteren. Velen vonden de pompoensoep zeer smakelijk en zacht op de tong, de linzensoep smaakte naar meer. Ook ongezouten meningen werden genoteerd, zoals beide niet lekker of geen winnaar aan te wijzen.

Linzensoep

Verrassend aan de linzensoep van Clémence Casander is de samenstelling die niet makkelijk te traceren is. Prei, linzen, bleekselderij en wortel konden de meesten wel opnoemen, daarna werd het gissen wat nu de smaak bepaalde. De toegevoegde pesto gaf de intensere geur en smaak aan dit smakelijke soepje.

Pompoensoep

Marc van der Grind had een recept voor pompoensoep ingestuurd. De voorwaarde voor deelname was dat er minimaal één biologisch en één Fairtrade ingrediënt in verwerkt moest worden. Geen probleem voor Marc, de pompoenen die hij in zijn soep verwerkt komen uit zijn biologische groentetuin aan de Lekdijk Oost. Bijzonder aan zijn recept is dat er zonneschijn in verwerkt is, zijn recept bevat veel vitamine C B carteen en ijzer. De kerrie en peper zijn Faitrade producten

Thais wokpakket

Over smaak valt niet te twisten, toch kozen de deelnemers iets vaker voor de linzensoep van Clémence. Zij krijg uit handen van Karin een thais wokpakket met allerlei recepten overhandigd, aangeschaft bij de Fairtrade winkel. De eervolle vermelding gaat naar Marc, eveneens een wokpakket, overhandigd door Mirjam van de gemeente Wijk bij Duurstede. Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

aldus: Kuifje  

d.d. 5 november 2016

« Terug