OBS De Werkschuit geeft FAIRTRADE presentatie 2016

woensdag 01 juni 2016

Ook dit jaar heeft de werkgroep Fairtrade WbD weer actief samengewerkt met De Werkschuit aan het project over eerlijke handel. Dit jaar deed niet alleen groep 8 mee aan het project, maar ook in groep 6 werd het project gedraaid. En ook groep 7 deed al eerder mee met de Wedstrijd van de Toekomst. Vorige week woensdag vond de eindpresentatie plaats.

De kinderen hebben wekenlang hard gewerkt aan het Fairtrade project waarbij ze veel dingen hebben onderzocht, gemaakt en geleerd. En als afronding van het project hielden de kinderen op woensdagavond 25 mei een presentatie aan alle oudere, leerkrachten en andere belangstellenden. Ook wethouder Wil Kosterman was weer onder de indruk van de presentatie van de kinderen, wat ze nog eens benadrukte in haar persoonlijke woordje. Ze had goed opgelet en wist feilloos te vertellen wat ze van de jongens en meisjes uit groep 8 had geleerd.

De leerlingen werkten in kleine groepjes samen aan verschillende opdrachten. Verschillende kinderen brachten een bezoek aan de Jumbo waar ze moesten onderzoeken hoeveel Fairtrade producten er te koop waren, waar de producten vandaan kwamen en hoe de prijzen waren t.o.v. de andere producten. 

Ook bracht er een groepje een bezoek aan de WereldWinkel waar ze veel hebben geleerd over alle producten en kadootjes van vrijwilliger Quinta Baalman. Ook waren we 3 meiden die een interessant interview hielden met WereldWinkel vrijwilligster Hilde Dijkstra en Jeanine Polman (werkgroep Fairtrade).

En daarnaast heeft de klas zelf nog allerlei mooie speelgoed producten gemaakt van afvalmaterialen, zoals bijvoorbeeld dromenvangers van restjes wol, zeilbootjes van oude flessen / afvaltouw / plastic zakken. En ook de speelgoed beertjes waren heel leuk geworden. Er waren weer andere groepjes die een presentatie maakten over verschillende landen waar Fairtrade producten vandaan komen. En iedereen heeft zich uiteindelijk voorbereid op een prachtige presentatie.

Het resultaat hiervan is te zien in een prachtig filmpje, geproduceerd door PR en communicatie medewerker WereldWinkel WbD, Albert van der Meij. Onze dank is groot. Door op deze link te klikken, kun je het resultaat zelf zien. Veel plezier.

Jeanine Polman

« Terug